Micha Schimmel: laat het Cambridge Analytica schandaal een wake-up call zijn (vlog)

04-04-2018

Micha Schimmel hoopt dat het Cambridge Analytica schandaal een wake-up call is voor Nederlandse bedrijven om meer tijd en aandacht te gaan besteden aan privacy.

Micha Schimmel is senior legal counsel en privacyspecialist bij SOLV Advocaten in Amsterdam. In deze vlog vertelt Micha over het het Cambridge Analytica schandaal, waarbij de privacy van zo’n vijftig miljoen Facebook-gebruikers ernstig is geschonden.

Wat voor bedrijf is Cambridge Analytica precies en waarom horen we deze naam momenteel overal terug? Wat voor gevolgen heeft een dergelijk schandaal voor Facebook en zijn gebruikers? Micha legt uit waarom het ook voor Nederlandse bedrijven belangrijk is terughoudend te zijn met profilering op basis van persoonsgegevens en stil te staan bij de wetgeving omtrent privacy.

Zie ook:
Menno Weij: Maak van je databeleid een unique selling point (vlog)

Meer van SOLV Advocaten

Van onze partners

Privacy in perspectief

→ Lees meer

Incompanymogelijkheden

Privacyweb biedt ook de mogelijkheid om de verschillende onderwerpen als incompanyworkshop/cursus te organiseren, in samenwerking met de deskundige docenten van de Berghauser Pont Academy.
Hierbij staat de kennisbehoefte van uw medewerkers centraal. U krijgt een uniek programma toegespitst op uw wensen.
Lees meer

Wilt u snel antwoord op uw vraag?
Judith Nuijens (uitgever) informeert u graag over de mogelijkheden. Zij is te bereiken via tel. 020 - 8200 908 en e-mail judith@berghauserpont.nl.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over privacy, cybersecurity en data. Abonneer op onze gratis nieuwsbrief.

Abonneer