Richtlijnen over gedragscodes open voor consultatie

25-02-2019

De European Data Protection Board (EDPB) heeft richtlijnen opgesteld over gedragscodes omtrent de General Data Protection Regulation (GDPR, ofwel AVG). Het doel hiervan is de procedures en regels te verhelderen bij het indienen, goedkeuren en publiceren van gedragscodes.

Branches en sectors kunnen gedragscodes opstellen voor de manier waarop zij omgaan met persoonsgegevens. De algemene normen uit de AVG worden daarmee verduidelijkt. Deze gedragscodes moeten door een Competent Supervisory Authority (CompSA) – in Nederland de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) – worden goedgekeurd. Nadat een gedragscode binnen een branche of sector is goedgekeurd, kunnen organisaties zich erbij aansluiten.

In de door de EDPB gepubliceerde richtlijnen wordt besproken wat gedragscodes zijn en wat de voordelen ervan zijn. Ook wordt ingegaan op de procedure die gevolgd moet worden bij het opstellen van een gedragscode. Daarnaast wordt verduidelijkt aan welke criteria gedragscodes moeten voldoen om goedgekeurd te worden. Tot slot is in de richtlijnen weergegeven aan welke eisen de organisaties die gedragscodes opstellen moeten voldoen.

Dit artikel is ook te vinden in het dossier AVG

→ Download

Van onze partners

Magazine: Privacy en de gemeente

→ Lees meer

Checklist Privacy AVG

→ Lees meer

Incompanymogelijkheden

Privacyweb biedt ook de mogelijkheid om de verschillende onderwerpen als incompanyworkshop/cursus te organiseren, in samenwerking met de deskundige docenten van de Berghauser Pont Academy.
Hierbij staat de kennisbehoefte van uw medewerkers centraal. U krijgt een uniek programma toegespitst op uw wensen.
Lees meer

Wilt u snel antwoord op uw vraag?
Hanna Rab (junior uitgever) informeert u graag over de mogelijkheden. Zij is te bereiken via tel. 020 - 8200 908 en e-mail hanna@berghauserpont.nl.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over privacy, cybersecurity en data. Abonneer op onze gratis nieuwsbrief.

Abonneer