Rapport: Advies opslag medische data in de cloud

09-10-2019

ICTRecht heeft een rapport gepubliceerd waarin het adviesbureau advies ingaat op de risico’s die kunnen spelen ten aanzien van opslag van medische data van Nederlandse patiënten in de cloud.

Centraal staan de volgende vragen en daarbij horende antwoorden:

  • Aan welke juridische eisen moet een cloudprovider voldoen om te borgen dat medische data van Nederlandse patiënten voldoende beveiligd én met waarborgen voor de privacy kan worden opgeslagen en verwerkt?
  • Op basis van deze vereisten; welke risico’s bestaan er ten aanzien van de waarborgen voor de privacy in deze situaties bij het gebruik van cloudproviders met een basis in Nederland, de Europese Unie, de Verenigde Staten en overige landen? Zijn er wezenlijke verschillen tussen lokale Nederlandse cloudproviders en providers uit de andere categorieën landen?
  • Aan welke technische eisen moet een cloudprovider voldoen om te borgen dat medische data van Nederlandse patiënten voldoende beveiligd én met waarborgen voor de privacy kan worden opgeslagen en verwerkt?
  • Op basis van deze vereisten; welke risico’s bestaan er ten aanzien van informatieveiligheid in deze situaties bij het gebruik van cloudproviders met een basis in Nederland, de Europese Unie, de Verenigde Staten en overige landen? Zijn er wezenlijke verschillen tussen lokale Nederlandse cloudproviders en providers uit de andere categorieën landen?
  • Welk onderscheid moet gemaakt worden tussen cloudproviders met een basis binnen Nederland, de Europese Unie, de Verenigde Staten en overige landen ten aanzien van deze technische- en juridische eisen? Naast antwoorden op deze vragen bevat dit rapport tevens richtlijnen en adviezen over de keuze van cloudopslag bij medische gegevens.

Rapport: Advies opslag medische data in de cloud


Deze kamerbrief is ook te vinden in de dossiers Privacy in de zorg en Informatiebeveiliging

bron: ICTRecht

Van onze partners

Cursus: werken aan een privacybewuste organisatie

→ Lees meer

Vergadersoftware: Beveiliging en Privacy

→ Lees meer

Privacy in de zorg

→ Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over privacy, cybersecurity en data. Abonneer op onze gratis nieuwsbrief.

Abonneer