Online magazine: digitale toegankelijkheid, hoe pak je dat aan?

16-07-2020

Forum Standaardisatie heeft een online magazine gepubliceerd ‘digitale toegankelijkheid, hoe pak je dat aan?’ Het magazine laat zien hoe organisaties aan de slag kunnen met het onderwerp langs drie lijnen van actie: informeren, ondersteunen en handhaven. Daarnaast kunnen geïnteresseerden lezen hoe overheidsorganisaties in de praktijk met digitale toegankelijkheid omgaan.

Klein beginnen

Volgens de wet digitale overheid moeten websites een toegankelijkheidsverklaring hebben. Niet alle content hoeft direct digitaal toegankelijk te zijn. In de verklaring staat welke maatregelen de organisatie neemt, inclusief een planning, om de website toegankelijk te maken en te houden. Organisaties kunnen een toegankelijkheidsverklaring opstellen met behulp van de invulassistent.

Meer informatie

Er is al veel informatie beschikbaar over het onderwerp digitale toegankelijkheid. Op deze website is een online wegwijzer waarin verschillende hulpmiddelen en tools zijn verzameld die direct toepasbaar zijn binnen uw organisatie. Daarnaast kunt u contact opnemen met het expertisecentrum. Of neem een kijkje in de community voor digitaal toegankelijk publiceren.

Bekijk hier de publicatie Digitale toegankelijkheid, hoe pak je dat aan?

Bron: Digitale Overheid

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over privacy, cybersecurity en data. Abonneer op onze gratis nieuwsbrief.

Abonneer