Onderzoek: 'IT enabled clinical decision support: an empirical study on antecedents and mechanisms'

03-01-2019

In het onderzoek 'IT enabled clinical decision support: an empirical study on antecedents and mechanisms' komt aan bod hoe ziekenhuizen die willen innoveren dit in de praktijk mogelijk kunnen maken.  Het toepassen van nieuwe informatietechnologieën kan de workflow en het klinische traject van de patiënt verbeteren, maar het is in veel gevallen nog onduidelijk waarin moet worden geïnvesteerd.

Rogier van de Wetering, werkzaam aan de Open Universiteit in Heerlen, biedt met zijn onderzoek literatuur over klinische beslissingsondersteuning en het faciliteren van nieuwe technologieën, zoals patiëntendossiers en klinische beslissingsondersteunende systemen. Van de Wetering heeft daarnaast een model ontwikkeld dat verklaart hoe onder andere betere gegevensuitwisseling tussen ziekenhuizen kan bijdragen aan de ‘klinische beslissingsondersteunende competenties’ van een ziekenhuis.

Klik op onderstaande link om het onderzoek IT enabled clinical decision support: an empirical study on antecedents and mechanisms te bekijken.

→ Download

Van onze partners

Privacy in de zorg

→ Lees meer

Opleiding Privacy in het sociaal domein - 3 daags

→ Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over privacy, cybersecurity en data. Abonneer op onze gratis nieuwsbrief.

Abonneer