Menu

Zoek op
rubriek
Data&Privacyweb
0

Model verwerkersovereenkomst

Veel mensen maken gebruik van de diensten van een verwerker. Als u partijen inschakelt die persoonsgegevens voor u verwerken, zoals een salarisadministratie, moet er onder de AVG met deze partijen een verwerkersovereenkomst worden gesloten. De Rijksoverheid heeft twee modellen gepubliceerd die gebruikt kunnen worden bij het opstellen van een verwerkersovereenkomst.

18 apr 2018

Wanneer je als verwerkingsverantwoordelijke aan een andere organisatie (een verwerker) een opdracht verstrekt waarbij verwerking van persoonsgegevens aan de orde is, dien je een verwerkersovereenkomst af te sluiten.

Onder de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) heette dit een bewerkerovereenkomst. Het daarvoor bestaande model is recent aangepast aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en heet nu verwerkersovereenkomst. De bestaande bewerkersovereenkomsten moeten worden doorgelicht en aangepast aan de AVG.

Download 'Model verwerkersovereenkomst Arvodi'

Download 'Model verwerkersovereenkomst Arbit'

Deze model verwerkersovereenkomsten horen bij informatie over de AVG van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en is bedoeld voor directies, concernorganisaties en koepelorganisaties in de zorg.

Voor IT-zaken : Gebruik model overeenkomst Arbit.
Voor overige zaken: Gebruik model overeenkomst Arvodi.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.