Het lekken van vertrouwelijke politie-informatie

14-02-2019

De Politieacademie heeft een rapport gepubliceerd over een onderzoek naar het lekken van vertrouwelijke politie-informatie. Dit rapport betreft een facet van de omgang met informatie door politiebeambten, namelijk het onrechtmatig snuffelen in politieregisters en het onrechtmatig delen van informatie. In alledaagse, politiƫle bewoordingen: het lekken aan jezelf en het lekken aan anderen.

Met sociaalwetenschappelijk onderzoek heeft de Politieacademie ongeoorloofd gedrag binnen de politie in kaart gebracht. Voor de politie zelf is lekken een lastig te onderzoeken en te beheersen fenomeen, omdat ontvreemding van informatie het oorspronkelijke goed niet vermindert. Het is veel gemakkelijker te ontdekken dat vertrouwelijke informatie is prijsgegeven dan hoe deze de wereld in is gekomen. Dit onderzoek richt zich op hoe politiemedewerkers aan dat laatste gewild en ongewild hebben bijgedragen.

Bron: Politie.nl

Dit artikel is ook te vinden in het dossier datalek

→ Download

Van onze partners

Incompanymogelijkheden

Privacyweb biedt ook de mogelijkheid om de verschillende onderwerpen als incompanyworkshop/cursus te organiseren, in samenwerking met de deskundige docenten van de Berghauser Pont Academy.
Hierbij staat de kennisbehoefte van uw medewerkers centraal. U krijgt een uniek programma toegespitst op uw wensen.
Lees meer

Wilt u snel antwoord op uw vraag?
Judith Nuijens (uitgever) informeert u graag over de mogelijkheden. Zij is te bereiken via tel. 020 - 8200 908 en e-mail judith@berghauserpont.nl.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over privacy, cybersecurity en data. Abonneer op onze gratis nieuwsbrief.

Abonneer