Menu

Zoek op
rubriek
Data&Privacyweb
0

Convenant Digitale Onderwijsmiddelen en Privacy 3.0

De PO-raad heeft samen met een aantal andere collega-brancheorganisaties het Convenant Digitale Onderwijsmiddelen en Privacy 3.0 gepubliceerd.

16 mrt 2018

Het convenant gaat over de bescherming van persoonsgegevens en waarborgen voor de zorgvuldige omgang met Persoonsgegevens die worden verwerkt in het kader van het gebruik van Digitale Onderwijsmiddelen door Onderwijsinstellingen, waaronder het gebruik van digitale leermiddelen, toetsen, administratie- en informatiesystemen. De publicatie bevat afspraken over het omgaan met persoonsgegevens zodat scholen en leveranciers allemaal op dezelfde lijn zitten en weten wat ze van elkaar kunnen verwachten op het gebied van gegevensbeveiliging, verantwoordelijkheid en de te ondernemen stappen wanneer sprake is van bijvoorbeeld een datalek. In tegenstelling tot voorgaande versies is het convenant nu ook van toepassing voor het MBO.

De initiatiefnemers van het privacyconvenant 3.0 zijn de PO-Raad, VO-raad, MBO Raad, GEU, Vereniging Digitale Onderwijs Dienstverleners (VDOD) en sectie educatief van de coöperatie Coöperatieve Koninklijke Boekverkopersbond (KBe).

Klik op onderstaande links om het convenant en de model verwerkersovereenkomst te bekijken.

Convenant Digitale Onderwijsmiddelen en Privacy 3.0
Bijlage: Model Verwerkersovereenkomst 3.0

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.