Convenant Digitale Onderwijsmiddelen en Privacy 3.0

16-03-2018

De PO-raad heeft samen met een aantal andere collega-brancheorganisaties het Convenant Digitale Onderwijsmiddelen en Privacy 3.0 gepubliceerd.

Het convenant gaat over de bescherming van persoonsgegevens en waarborgen voor de zorgvuldige omgang met Persoonsgegevens die worden verwerkt in het kader van het gebruik van Digitale Onderwijsmiddelen door Onderwijsinstellingen, waaronder het gebruik van digitale leermiddelen, toetsen, administratie- en informatiesystemen. De publicatie bevat afspraken over het omgaan met persoonsgegevens zodat scholen en leveranciers allemaal op dezelfde lijn zitten en weten wat ze van elkaar kunnen verwachten op het gebied van gegevensbeveiliging, verantwoordelijkheid en de te ondernemen stappen wanneer sprake is van bijvoorbeeld een datalek. In tegenstelling tot voorgaande versies is het convenant nu ook van toepassing voor het MBO.

De initiatiefnemers van het privacyconvenant 3.0 zijn de PO-Raad, VO-raad, MBO Raad, GEU, Vereniging Digitale Onderwijs Dienstverleners (VDOD) en sectie educatief van de coöperatie Coöperatieve Koninklijke Boekverkopersbond (KBe).

Klik op onderstaande links om het convenant en de model verwerkersovereenkomst te bekijken.

Convenant Digitale Onderwijsmiddelen en Privacy 3.0
Bijlage: Model Verwerkersovereenkomst 3.0

Van onze partners

Incompanymogelijkheden

Privacyweb biedt ook de mogelijkheid om de verschillende onderwerpen als incompanyworkshop/cursus te organiseren, in samenwerking met de deskundige docenten van de Berghauser Pont Academy.
Hierbij staat de kennisbehoefte van uw medewerkers centraal. U krijgt een uniek programma toegespitst op uw wensen.
Lees meer

Wilt u snel antwoord op uw vraag?
paula vrolijk

Paula Vrolijk-de Vries (programmamanager Privacyweb)
tel. 020 - 237 47 01
paula@berghauserpont.nl

Opleiding Privacy in het sociaal domein - 3 daags (vervolg op basiscursus)

Met deze driedaagse opleiding wordt u opgeleid tot privacy professional in het sociaal domein.

→ Lees meer

Cursus: datalekken en cybersecurity

U wilt weten hoe u het beste data kan beveiligen, maar een datalek is vaak het gevolg van menselijk handelen en daarmee niet volledig te voorkomen. Weten hoe te reageren bij een datalek is dus minstens net zo belangrijk als een goed beleid. Deze cursus leert u voorkomen én genezen.

→ Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over privacy, cybersecurity en data. Abonneer op onze gratis nieuwsbrief.

Abonneer