Handleiding: Connected car? Bescherm uw privacy!

02-03-2020

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een handleiding geschreven over het beschermen van de privacy van de gebruikers van "connected vehicles". Onder connected vehicles vallen moderne auto’s, maar ook motoren, scooters en fietsen. het zijn rijdende computers, verbonden met het internet.

Connected vehicles zijn rijdende computers, verbonden met het internet. Deze verzamelen data, zo kan achterhaald worden hoevaak men naar de kerk of moskee gaat, welke apotheek wordt bezocht en met wie vanuit de auto wordt gebeld. Een slechte beveiliging van die persoonsgegevens of het doorverkopen daarvan zijn risico’s waar mensen rekening mee moeten houden meent de AP.

Download hier de handleiding: Connected car? Bescherm uw privacy!


Deze publicatie is ook te vinden in het dossier AVG en Informatiebeveiliging

bron: Autoriteit Persoonsgegevens

Van onze partners

Cursus: werken aan een privacybewuste organisatie

Na deze afwisselende en interactieve cursus kunnen deelnemers een privacybewustzijnsproces in hun eigen organisatie initiëren.

→ Lees meer

Incompanymogelijkheden

Privacyweb biedt ook de mogelijkheid om de verschillende onderwerpen als incompanyworkshop/cursus te organiseren, in samenwerking met de deskundige docenten van de Berghauser Pont Academy.
Hierbij staat de kennisbehoefte van uw medewerkers centraal. U krijgt een uniek programma toegespitst op uw wensen.
Lees meer

Wilt u snel antwoord op uw vraag?
Hanna Rab (junior uitgever) informeert u graag over de mogelijkheden. Zij is te bereiken via tel. 020 - 8200 908 en e-mail hanna@berghauserpont.nl.

Privacy voor finance professionals

→ Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over privacy, cybersecurity en data. Abonneer op onze gratis nieuwsbrief.

Abonneer