Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Techgiganten vragen Amerikaans Congres om eigen privacywetgeving

De leiders van 51 grote Amerikaanse bedrijven vragen het Congres om een federale privacywetgeving vergelijkbaar met de Europese privacywet, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit staat in de brief die werd ondertekend door Amerikaanse techreuzen zoals Dell, Amazon en IBM. Ook marktleiders als Mastercard, Walmart en Ford maken deel uit van dit initiatief. In de brief roepen ze de senatoren op om nu actie te ondernemen, want alleen zo kunnen de Verenigde Staten (VS) wereldwijd koploper blijven op het gebied van technologie en innovatie.

Redactie Privacyweb 13 september 2019

Als marktleiders opereren de bedrijven in heel het land en gebruiken ze data van miljoenen Amerikanen. De CEO’s willen dat de consument vertrouwen heeft in de manier waarop multinationals omspringen met persoonlijke gegevens. Ze onderschrijven het belang dat de consument gezag krijgt over zijn eigen persoonlijke gegevens en dat de bedrijven via de wetgeving verantwoordelijk worden gehouden.

In de brief komt naar voren dat het vertrouwen van de consument van ongekend belang is voor de bedrijven: “We moeten dringend een duidelijke federale privacywet opstellen om het vertrouwen van de consument te vergroten en een stabiele markt te creëren waarin nieuwe technologieën en innovaties kunnen floreren binnen een duidelijk wettelijk kader”.

Een Privacywet op federaal niveau moet er ook voor zorgen dat de bescherming van de consument consistent is: “We kunnen niet verwachten dat de consument alle regelgeving, die kan verschillen per staat waarin ze wonen, de staat waar het bedrijf gevestigd is en de staat waarin men gebruik maakt van het internet, kent en begrijpt.”

Naast een brief is er ook een ‘Framework for Consumer Privacy Legislation’ opgesteld en gepubliceerd. Dit document is een raamwerk van de problemen die de Privacywetgeving moet adresseren.

Bekijk: Brief aan Amerikaans congres

Bekijk: Framework for Consumer Privacy Legislation

Dit artikel is ook te vinden in het dossier AVG

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.