Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Pentagon vervangt floppy’s nucleaire raketbasis door SSD-opslag

Het Amerikaanse leger heeft afgelopen juni afscheid genomen van de floppydisks van IBM-computers uit de jaren zeventig. De floppy’s werden gebruikt voor het Strategic Automated Command and Control System (SACCS) dat nucleaire raketten aanstuurt in het geval van een crisissituatie.

Informatiebeveiliging Nederland 21 oktober 2019

Geen IP-adres

Luitenant-kolonel Jason Rossi vertelde afgelopen week tegenover C4ISRNET over deze wijziging. De militair prijst het systeem om zijn veiligheid: “Je kunt iets wat geen IP-adres heeft niet hacken. Het is een uniek systeem. Het is oud en zeer goed.” Het SACCS werkt volgens hem sinds enkele maanden met een “zeer goed beveiligde SSD-opslag”. Meer details over het vernieuwde systeem zijn niet bekendgemaakt. Solid state drives (SSD’s) worden tegenwoordig veel gebruikt in laptops en nieuwe spelcomputers.

Jonge onderhoudsmedewerkers

De reden dat het Pentagon de floppy’s heeft vervangen door SSD’s is, volgens Rossi, dat nieuwe onderhoudsmedewerkers vaak jong zijn en dus minder ervaring met de oude systemen hebben. Het zou te veel werk zijn om deze mensen op te leiden om met de oude systemen te werken.

Dit nieuwsbericht is ook te vinden in het dossier Informatiebeveiliging

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.