Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Ongewenst toegang tot een mailbox van Transavia

Transavia monitort continu het IT landschap om afwijkende activiteiten te traceren. Kortgeleden hebben wij geconstateerd dat er ongewenst toegang is geweest tot een mailbox van Transavia. Na onderzoek is gebleken dat in deze mailbox een bestand zat met daarin persoonsgegevens van een deel van de Transavia-passagiers die met ons hebben gereisd tussen 21 en 31 januari 2015. Transavia heeft hiervan melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Transavia 25 februari 2020

Ondanks dat het om gegevens uit begin 2015 gaat en er geen gevoelige data zoals adresgegevens, creditcard informatie en paspoortinformatie in zaten, informeert Transavia de betrokken passagiers hierover persoonlijk. In een wereld waar steeds meer online gebeurt nemen ook cyber-security risico’s toe. Helaas zijn wij hier nu ook mee geconfronteerd. We zijn een onderzoek gestart en hebben verbeteringen doorgevoerd om herhaling in de toekomst te voorkomen. Daarnaast investeren we in onze informatiebeveiliging, wat continu voor verbetering zorgt.

Het gaat in totaal om gegevens van 80.000 passagiers die met Transavia gereisd hebben in de periode van 21 tot en met 31 januari 2015. De gegevens die in het bestand stonden zijn: voornaam, achternaam, geboortedatum, vluchtgegevens, boekingsnummer en services die zijn bijgeboekt zoals bagage, ski’s en rolstoelen. Het betreft dus geen gevoelige gegevens als betaalgegevens, creditcard informatie, paspoortinformatie en contactgegevens zoals adresgegevens, e-mailadressen en telefoonnummers.

We hebben de betrokken passagiers geïnformeerd via de hoofdboeker waar we het e-mailadres van hebben. Voor meer informatie verwijzen wij onze passagiers naar onze website en hebben wij een speciaal telefoonnummer geopend: +31 (0)85-0022627, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 17:00.

Dit nieuwsbericht is ook te vinden in het dossier Datalek

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.