Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Mogelijk schikking Google om wifischandaal Google Street View

Google zou willen schikken in de rechtszaak over een schandaal waarbij Google Street View-auto’s persoonlijke informatie verzamelde via wifinetwerken.

22 juli 2019

De Street View-auto’s rijden rond met als doel foto’s van de omgeving te maken die gebruikt kunnen worden voor navigatie, maar in 2010 bleek dat ze meer informatie verzamelden dan dat. Ook surfgedrag en e-mails werden bijvoorbeeld door de auto’s onderschept via wifinetwerken die openbaar toegankelijk waren.

Als de schikking in de rechtszaak rondom de Street View-auto's door de Amerikaanse rechter wordt goedgekeurd, betekent dit dat Google 11,6 miljoen euro schadevergoeding moet betalen aan twintig aanklagers en alle verzamelde data moet verwijderen.

Het nieuws over de schikking volgt een week nadat bekend werd dat Facebook een boete van 4,4 miljard krijgt opgelegd voor het schandaal met het Britse databedrijf Cambridge Analytica. Daarover zeiden critici dat de boete waarschijnlijk niet veel zou betekenen voor Facebook, omdat het bedrijf alleen al in het eerste kwartaal van dit jaar 13 miljoen omzette.

Update: Dit nieuwsbericht is aangepast. In een eerdere versie van de tekst stond dat de boete van 4,4 miljard euro aan Google was opgelegd. Dit is feitelijk incorrect, de boete is opgelegd aan Facebook.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.