Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Data en informatie over Amsterdam voortaan op één plek

Het Amsterdamse dataportaal data.amsterdam.nl is vernieuwd. Data en informatie over Amsterdam zijn voortaan op één plek te vinden en worden in samenhang gepresenteerd.

21 oktober 2019

Nieuws

Burgers en bestuurders van Amsterdam die de juiste beslissing willen nemen, medewerkers van de stad die effectief hun werk willen doen, onderzoekers en journalisten die op zoek zijn naar de feiten: allemaal hebben ze behoefte aan betrouwbare data en informatie. Zeker in een tijd dat aan meningen geen gebrek is en er zorgen zijn over de kwaliteit van als nieuws gepresenteerde berichten op sociale media.

Op één plek

Feiten en cijfers over Amsterdam waren tot voor kort op verschillende plekken te vinden. De afdeling Onderzoek, Informatie en Statistiek van de gemeente Amsterdam publiceerde honderden tabellen met cijfers, factsheets en onderzoeksrapporten. City Data (data.amsterdam.nl) publiceerde steeds meer open-datasets en bood de mogelijkheid om actuele data uit onder meer de Basis- en kernregistraties van de stad te raadplegen. Belangrijke voordeel van de nieuwe portal is dat alle informatie over Amsterdam voortaan op één plek te vinden is en dat informatie in samenhang wordt gepresenteerd.

Dit nieuwsbericht is ook te vinden in het dossier Big Data

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.