Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Agenda Digitale Overheid geactualiseerd: NL DIGIbeter 2019

Staatssecretaris Knops (BZK) heeft de geactualiseerde versie van de Agenda Digitale Overheid – NL DIGIbeter 2019 – naar de Tweede Kamer gestuurd. Bij deze update van de agenda zit een samenvatting, gemaakt voor de Raad van Kinderen.

Digitale Overheid 4 juli 2019

De actualisatie is samen met andere ministeries en medeoverheden gemaakt. NL DIGIbeter is onderdeel van een drieluik over digitalisering samen met de Nederlandse Digitaliseringsstrategie en de Nederlandse Cyber Security Agenda.

Vijf Pijlers

NL DIGIbeter 2019 benoemt vijf pijlers: innovatie, digitale inclusie, identiteit, regie op gegevens en data. Ook in NL DIGIbeter 2018 kwamen deze thema’s al aan de orde. Nu is de samenhang verder vergroot. De bijlage van de geactualiseerde agenda biedt per actielijn inzicht in de voortgang, concrete resultaten en de te verwachte resultaten op de verschillende thema’s voor de komende twee jaar.

Innovatie voorbeeldprojecten

In NL DIGIbeter 2019 zijn innovatieve voorbeeldprojecten opgenomen. Ook is het perspectief van burgers en ondernemers scherper aangezet. Staatssecretaris Knops wil merkbare resultaten voor burgers en ondernemers. De Berichtenbox-app is hier een voorbeeld van. Deze heeft een waarderingscijfer van 4,5 op een schaal van 5 gekregen en heeft inmiddels al meer dan 2,2 miljoen gebruikers.

Aanbiedingsbrief NL DIGIbeter

Beleidskader digitale infrastructuur

Dit nieuwsbericht is ook te vinden in het dossier Digitale transformatie

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.