9 miljoen klantgegevens ontvreemd bij EasyJet

20-05-2020

Luchtvaartmaatschappij EasyJet heeft eerder deze week via haar eigen website bekendgemaakt slachtoffer te zijn geweest van een hack. Criminelen wisten daarbij de privégegevens van negen miljoen klanten in handen te krijgen. Het betreft reisgegevens en e-mailadressen. Van 2.208 klanten zijn ook de creditcardgegevens gelekt.

Forensische experts

EasyJet heeft vooralsnog weinig details over de aanval vrijgegeven. Het zou gaan om een aanval door een “zeer geraffineerde” partij. De ongeautoriseerde toegang is afgesloten. De luchtvaartmaatschappij gaat alle klanten die het betreft, de komende dagen informeren. Het datalek is inmiddels gemeld bij het Britse National Cyber Security Centre. Tevens heeft het bedrijf forensische experts ingeschakeld om onderzoek te doen naar de hack.

200.000 Nederlandse klanten

“We nemen de cybersecurity van onze systemen zeer serieus en beschikken over robuuste beveiligingsmaatregelen om de persoonlijke informatie van onze klanten te beschermen. De dreiging blijft zich echter ontwikkelen nu cyberaanvallers steeds geraffineerder worden”, heeft CEO Johan Lundgren laten weten. Vandaag maakte EasyJet bekend dat tijdens de hack ook van 200.000 Nederlandse klanten e-mailadressen en reisplannen zijn buitgemaakt. Uiterlijk 26 mei zullen deze klanten hierover worden benaderd, aldus de luchtvaartmaatschappij.

Klik hier voor het persbericht van EasyJet over dit incident.


Dit nieuwsbericht is ook te vinden in het dossier Datalek

bron: Informatiebeveiliging Nederland

Van onze partners

Incompanymogelijkheden

Privacyweb biedt ook de mogelijkheid om de verschillende onderwerpen als incompanyworkshop/cursus te organiseren, in samenwerking met de deskundige docenten van de Berghauser Pont Academy.
Hierbij staat de kennisbehoefte van uw medewerkers centraal. U krijgt een uniek programma toegespitst op uw wensen.
Lees meer

Wilt u snel antwoord op uw vraag?
Hanna Rab (junior uitgever) informeert u graag over de mogelijkheden. Zij is te bereiken via tel. 020 - 8200 908 en e-mail hanna@berghauserpont.nl.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over privacy, cybersecurity en data. Abonneer op onze gratis nieuwsbrief.

Abonneer