Regering: Microsoft Office voldoet aan AVG na aanpassing

02-07-2019

De versie van de kantoorsoftware Office ProPlus die de overheid gebruikt, is na aanpassingen door Microsoft, in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Dit staat in een brief die Minister Fred Grapperhaus van Justitie en Veiligheid afgelopen maandag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Vorig jaar voldeed de software nog niet aan de Europese privacywetgeving.

Diagnostische gegevens

Het ministerie van Justitie en Veiligheid liet in 2018 weten zich zorgen te maken over het gebruik van Office ProPlus. Ambtenaren hadden geen controle over welke diagnostische data van de kantoorsoftware naar de Verenigde Staten werden verzonden en aldaar werden opgeslagen. Microsoft Office ProPlus omvat verschillende kantoordiensten, zoals de tekstverwerker Word, spreadsheetbewerker Excel, presentatiebewerker PowerPoint en e-maildienst Outlook.

Controleren

Na constatering van de AVG beloofde Microsoft om zijn Office-kantoorsoftware zo te wijzigen dat het verzenden van de data beperkt kon worden. Deze wijziging geldt niet alleen voor de licentie die de Nederlandse overheid heeft afgenomen, maar voor het gebruik van alle Microsoft Office ProPlus-software wereldwijd. De Nederlandse overheid gaat elke jaar controleren of Office ProPlus voldoet aan de AVG.

Bekijk hier de brief van minister Fred Grapperhaus aan de Tweede Kamer

bron: Informatiebeveiliging Nederland

Van onze partners

Incompanymogelijkheden

Privacyweb biedt ook de mogelijkheid om de verschillende onderwerpen als incompanyworkshop/cursus te organiseren, in samenwerking met de deskundige docenten van de Berghauser Pont Academy.
Hierbij staat de kennisbehoefte van uw medewerkers centraal. U krijgt een uniek programma toegespitst op uw wensen.
Lees meer

Wilt u snel antwoord op uw vraag?
paula vrolijk

Paula Vrolijk-de Vries (programmamanager Privacyweb)
tel. 020 - 237 47 01
paula@berghauserpont.nl

Magazine: Eén jaar AVG

→ Lees meer

Seminar: Privacy en de gemeente

→ Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over privacy, cybersecurity en data. Abonneer op onze gratis nieuwsbrief.

Abonneer