[Engels] Richtlijn over het verwerken van data met betrekking tot de bestrijding van het coronavirus

22-04-2020

De richtlijn werd 21 april aangenomen en gepubliceerd op de website van de EDPB.

De corona uitbraak heeft voor grote wetenschappelijke onderzoeksprojecten gezorgd die zich concentreren op de strijd tegen deze pandemie. Wetenschappers in heel europa proberen zo snel mogelijk resultaten te boeken. Tegelijktijd rezen de afgelopen tijd vragen over het gebruik van gezondheidsinformatie bij dit soort onderzoeken. De nieuwe richtlijnen schijnen hun licht over de meest urgente vragen die de afgelopen tijd opspeelden. De implementatie van richtlijnen zijn bedoeld om adequate waarborgen voor oneigenlijk gebruik van gezondheidsdata en misbruik tijdens het verwerkingsproces van deze gegevens te voorkomen.

Download hier het document: Guidelines 03/2020 on the processing of data concerning health for the purpose of scientific research in the context of the COVID-19 outbreak


Deze publicatie is ook te vinden in het dossier Coronavirus en Big Data

bron: EDPB

Van onze partners

Incompanymogelijkheden

Privacyweb biedt ook de mogelijkheid om de verschillende onderwerpen als incompanyworkshop/cursus te organiseren, in samenwerking met de deskundige docenten van de Berghauser Pont Academy.
Hierbij staat de kennisbehoefte van uw medewerkers centraal. U krijgt een uniek programma toegespitst op uw wensen.
Lees meer

Wilt u snel antwoord op uw vraag?
Judith Nuijens (uitgever) informeert u graag over de mogelijkheden. Zij is te bereiken via tel. 020 - 8200 908 en e-mail judith@berghauserpont.nl.

Vergadersoftware: Beveiliging en Privacy

→ Lees meer

Privacy in perspectief

→ Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over privacy, cybersecurity en data. Abonneer op onze gratis nieuwsbrief.

Abonneer