Rapport: 'Gemeenten op weg naar 2020 - Een tussenstand van de Digitale Agenda 2020'

22-12-2017

De Digitale Agenda 2020 helpt gemeenten gebruik te maken van kansen die technologie, maatschappelijke ontwikkelingen en wetgeving bieden. Het doel hiervan is onder meer om de dienstverlening te verbeteren en om de gemeenschappelijke infrastructuur te herzien. In het tussentijdse rapport ‘Gemeenten op weg naar 2020: Een tussenstand van de Digitale Agenda 2020’ evalueert de Vereniging voor Nederlandse Gemeenten (VNG) in hoeverre gemeenten de adviezen uit de Digitale Agenda 2020 hebben uitgevoerd en wat dit voor de informatiesamenleving betekent.

Volgens het tussentijdse rapport hebben gemeenten de afgelopen jaren een beweging in gang gezet die de kracht en kwaliteit van het lokaal bestuur in de informatiesameneving vergroot. Zo is de VNG tevreden over de voortgang op het gebied van digitalisering.

De resultaten van het tussentijdse rapport zijn onderverdeeld in drie categorieën: verkenningen, instrumenten en producten.

Klik op onderstaande link om het rapport 'Gemeenten op weg naar 2020: Een tussenstand van de Digitale Agenda 2020' van de VNG te bekijken.

→ Download

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over privacy, cybersecurity en data. Abonneer op onze gratis nieuwsbrief.

Abonneer