Menu

Zoek op
rubriek
Data&Privacyweb
0

Rapport: Cybercrime: Covid-19 Impact

Interpol heeft een rapport gepubliceerd over de wereldwijde toename van cybercriminaliteit ten gevolge van de coronacrisis.

13 aug 2020

Om schade en financieel gewin te maximaliseren, verleggen cybercriminelen hun doelwitten van individuen en kleine bedrijven naar grote bedrijven, overheden en kritieke infrastructuur. Tegelijkertijd moesten organisaties vanwege de plotselinge en noodzakelijke wereldwijde verschuiving naar werken op afstand snel externe systemen, netwerken en applicaties inzetten. Als gevolg hiervan profiteren criminelen van de toegenomen kwetsbaarheden in de beveiliging, die voortvloeien uit werken op afstand om gegevens te stelen, winst te genereren en verstoring te veroorzaken.

In het licht van deze gebeurtenissen heeft INTERPOL dit Global Assessment Report on COVID-19-gerelateerde cybercriminaliteit opgesteld, op basis van zijn unieke toegang tot gegevens van 194 lidstaten en particuliere partners, om een ​​uitgebreid overzicht te geven van het landschap van cybercriminaliteit tijdens de pandemie. Het rapport is gebaseerd op gegevens die zijn verzameld in de lidstaten en particuliere partners van INTERPOL als onderdeel van de INTERPOL Global Cybercrime Survey, uitgevoerd van april tot mei 2020. In totaal reageerden 48 van de 194 lidstaten op de enquête en 4 van de 13 private partners droegen bij hun gegevens aan het rapport.

Bekijk: COVID 19 Cybercrime Analysis Report August 2020

bron: Interpol

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.