Rapport: Big Data in wetenschappelijk onderzoek met gegevens over personen

16-05-2018

De Koninklijke Nederlandse Akademie van wetenschap (KNAW) heeft een rapport gepubliceerd over big data in wetenschappelijk onderzoek, de definitie van het woord en de verschillende toepassingen ervan. Het rapport informeert over waar de kansen liggen om wetenschappelijk onderzoek te versterken en wat moet gebeuren om die kansen te grijpen.

Wetenschappelijke onderzoekers moeten meer gaan samenwerken. Dit is een van de belangrijkste conclusies uit het rapport Big Data in wetenschappelijk onderzoek met gegevens over personen. Onderzoekers die met gegevens van personen werken moeten discipline-overstijgende en discipline-speficieke methoden en technieken ontwikkelen voor de omgang met big data conform de wettelijke kaders en richtlijnen. Enkel op deze manier kunnen zowel de onderzoekers als de mensen waarvan de gegevens worden onderzocht worden beschermd, terwijl nieuwe kansen die big data voor de wetenschap biedt ten volle kunnen worden benut. Ook wordt gepleit voor een overkoepelende infrastructuur, waarbinnen samenwerking en expertise centraal staat.

Klik op onderstaande link om het rapport Big Data in wetenschappelijk onderzoek met gegevens over personen te bekijken.

→ Download

Van onze partners

Privacy in perspectief

→ Lees meer

Incompanymogelijkheden

Privacyweb biedt ook de mogelijkheid om de verschillende onderwerpen als incompanyworkshop/cursus te organiseren, in samenwerking met de deskundige docenten van de Berghauser Pont Academy.
Hierbij staat de kennisbehoefte van uw medewerkers centraal. U krijgt een uniek programma toegespitst op uw wensen.
Lees meer

Wilt u snel antwoord op uw vraag?
Judith Nuijens (uitgever) informeert u graag over de mogelijkheden. Zij is te bereiken via tel. 020 - 8200 908 en e-mail judith@berghauserpont.nl.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over privacy, cybersecurity en data. Abonneer op onze gratis nieuwsbrief.

Abonneer