Onderzoeksrapport over digitale veiligheidseisen van IoT-apparatuur

26-08-2020

Een set van acht eisen zorgt voor betere bescherming van consumenten tegen cyberaanvallen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Agentschap Telecom. De uitkomsten uit het onderzoek gebruikt Agentschap Telecom om de invoering van digitale veiligheidseisen aan slimme apparaten binnen Europa daadwerkelijk vast te leggen.

De acht eisen komen voort uit een literatuuronderzoek uitgevoerd door Bluemark Innovations en Qbit Cyber Security, gespecialiseerd in netwerktechnologie en data beveiliging. De onderzoekers keken hiervoor naar wereldwijde recente publicaties over de veiligheid van slimme consumentenproducten. Ze verzamelden de meest voorkomende kwetsbaarheden en beoordeelden vervolgens alle genoemde veiligheidsmaatregelen. De acht eisen verhogen niet alleen de veiligheid van slimme consumentenapparaten, maar kunnen ook op een eenvoudige manier getest en geïmplementeerd worden door fabrikanten.

Bekijk het rapport: Essential requirements for securing IoT consumer devices


bron: Agentschap Telecom

Van onze partners

Cursus: werken aan een privacybewuste organisatie

Na deze afwisselende en interactieve cursus kunnen deelnemers een privacybewustzijnsproces in hun eigen organisatie initiëren.

→ Lees meer

Inkoop Software (diensten)

→ Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over privacy, cybersecurity en data. Abonneer op onze gratis nieuwsbrief.

Abonneer