Nederlandse Digitaliseringsstrategie 2020

25-06-2020

De Nederlandse Digitaliseringstrategie (NDS) bundelt kabinetsbreed de ambities en doelstellingen voor een succesvolle digitale transitie in Nederland. Ieder jaar bekijkt het kabinet of nieuwe ontwikkelingen een aanpassing van de strategie noodzakelijk maken.

De Nederlandse Digitaliseringstrategie (NDS) bundelt kabinetsbreed de ambities en doelstellingen voor een succesvolle digitale transitie in Nederland. Ieder jaar bekijkt het kabinet of nieuwe ontwikkelingen een aanpassing van de strategie noodzakelijk maken. Vorig jaar is met de ‘NDS 2.0’ een nadere prioritering in de thema’s aangebracht.

Deze update van de NDS komt op een bijzonder moment. De uitbraak van het coronavirus, is ook op het terrein van digitalisering een belangrijke nieuwe ontwikkeling. Wereldwijd wordt nog hard gewerkt om de verstrekkende gevolgen van COVID-19 zo beperkt mogelijk te houden. Grote evenementen, waaronder de conferentie Nederland Digitaal, zijn afgelast of verzet. Burgers, bedrijven en instellingen proberen zich, vaak met hulp van digitalisering, zo goed mogelijk aan te passen aan de nieuw ontstane realiteit. De recente uitbraak van het coronavirus heeft nog maar eens laten zien hoe verbonden de wereld is, zowel fysiek als digitaal.

Download hier de Nederlandse Digitaliseringstrategie 2020


Deze publicatie is ook te vinden in het dossier Digitale transformatie

bron: Rijksoverheid

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over privacy, cybersecurity en data. Abonneer op onze gratis nieuwsbrief.

Abonneer