Handreiking Functionaris gegevensbescherming voor SwV PaO

28-03-2018

Het Steunpunt passen onderwijs heeft een handreiking gepubliceerd over de rol van de functionaris gegevensbescherming in samenwerkingsverbanden voor passend onderwijs.

Het aanstellen van een functionaris gegevensbescherming is ook in de samenwerkingsverbanden van het passend onderwijs een verplicht onderdeel van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). De handreiking Functionaris voor gegevensbescherming SwV PaO biedt uitleg over de verplichting om een functionaris gegevensbescherming aan te wijzen en de rol die de functionaris aan zal nemen.

Samenwerkingsverbanden wisselen dagelijks bijzondere persoonsgegevens met elkaar uit. In de handreiking wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan het belang van informatiebeveiliging en het waarborgen van privacy. Hoe kan de continuiteit van de dienstverlening worden gewaarborgd? En wat te doen bij een datalek? Waar ligt de verantwoordelijkheid?

Klik op onderstaande link om de handreiking Functionaris voor gegevensbescherming SwV PaO te bekijken.

→ Download

Van onze partners

Magazine: Privacy en de gemeente

→ Lees meer

Incompanymogelijkheden

Privacyweb biedt ook de mogelijkheid om de verschillende onderwerpen als incompanyworkshop/cursus te organiseren, in samenwerking met de deskundige docenten van de Berghauser Pont Academy.
Hierbij staat de kennisbehoefte van uw medewerkers centraal. U krijgt een uniek programma toegespitst op uw wensen.
Lees meer

Wilt u snel antwoord op uw vraag?
Hanna Rab (junior uitgever) informeert u graag over de mogelijkheden. Zij is te bereiken via tel. 020 - 8200 908 en e-mail hanna@berghauserpont.nl.

Privacy voor finance professionals

→ Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over privacy, cybersecurity en data. Abonneer op onze gratis nieuwsbrief.

Abonneer