Rapport: 'Wat niet weet, wat wel deert'

20-12-2017

Rekenkamer Lansingerland heeft een rapport gepubliceerd over tekortschietende beveiliging van persoonsgegevens bij de gemeente. Als gevolg van de tekortkomingen bestaat een reëel risico op identiteitsfraude, misbruik van publieke middelen en datalekken. Dit stelt de rekenkamer Langsingerland in het rapport 'Wat niet weet, wat wel deert'.

De centrale vraag in het rapport luidt: Zijn (bijzondere) persoonsgegevens en andere gevoelige informatie bij de gemeente Lansingerland in veilige handen? Naar aanleiding van deze vraag en het onderzoek heeft de rekenkamer een zestal conclusies getrokken en negen aanbevelingen geformuleerd voor de burgemeester en wethouders.

De rekenkamer concludeert onder meer dat bij medewerkers een tekort aan 'social en security awareness' heerst, dat de beveiliging van digitale informatiesystemen onvoldoende is en dat de fysieke beveiliging van de kantoorlocatie niet deugt.

Bekijk de overige conclusies en aanbevelingen in het rapport 'Wat niet weet, wat wel deert'.

→ Download

Van onze partners

Incompanymogelijkheden

Privacyweb biedt ook de mogelijkheid om de verschillende onderwerpen als incompanyworkshop/cursus te organiseren, in samenwerking met de deskundige docenten van de Berghauser Pont Academy.
Hierbij staat de kennisbehoefte van uw medewerkers centraal. U krijgt een uniek programma toegespitst op uw wensen.
Lees meer

Wilt u snel antwoord op uw vraag?
Judith Nuijens (uitgever) informeert u graag over de mogelijkheden. Zij is te bereiken via tel. 020 - 8200 908 en e-mail judith@berghauserpont.nl.

Cursus: werken aan een privacybewuste organisatie

→ Lees meer

Inkoop Software (diensten)

→ Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over privacy, cybersecurity en data. Abonneer op onze gratis nieuwsbrief.

Abonneer