Factsheet Social Engineering

05-02-2019

De Informatiebeveiligingsdienst (IBD) heeft de Facsheet Social Engineering gepubliceerd. De factsheet is bedoeld om gemeenten een duidelijk overzicht te geven van mogelijke vormen van Social Engineering en mogelijke maatregelen om zich daartegen te wapenen.

Hackers die gebruikmaken van social engineering manipuleren mensen en overtuigen hen tot het delen van vertrouwelijke of persoonlijke informatie. Wanneer een gemeentemedewerker slachtoffer wordt van social engineering, vormt dat dus een risico voor de informatieveiligheid binnen de gemeenteorganisatie.

De factsheet is er vooral op gericht om gemeentemedewerkers bewust te maken van hoe ze verschillende social Engineering technieken kunnen herkennen. Daarnaast bevat het document informatie over hoe de kans om slachtoffer te worden van social engineering verkleind kan worden. Zo wordt bijvoorbeeld aanbevolen niet te veel informatie via sociale media en websites prijs te geven, omdat hackers die gebruiken om hun social engineering aanvallen geloofwaardig te laten lijken bij slachtoffers.

Klik hier om het product te bekijken.

Bron: IBD

Van onze partners

Cursus: werken aan een privacybewuste organisatie

Na deze afwisselende en interactieve cursus kunnen deelnemers een privacybewustzijnsproces in hun eigen organisatie initiëren.

→ Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over privacy, cybersecurity en data. Abonneer op onze gratis nieuwsbrief.

Abonneer