E-healthmonitor 2021-2023

14-12-2020

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft de e-healthmonitor 2021-2023 gepubliceerd, over de toepassing van e-health (digitale zorg) voor de jaren 2021-2023.

Moderne technologie maakt zorg op afstand mogelijk en kan zelfmanagement van patiënten bevorderen. De ontwikkelingen van digitale toepassingen in de zorg gaan snel en steeds meer mensen en zorgorganisaties zien de toegevoegde waarde in van e-health. Uitdagingen binnen de zorg vragen om een transitie binnen het huidige zorgproces, waarbij onder andere gekeken wordt naar e-health oplossingen die de zorg betaalbaarder, toegankelijker en/of kwalitatief beter kunnen maken. Deze transitie naar een meer digitaal zorgproces is niet vanzelfsprekend: e-health toepassingen komen niet altijd goed van de grond, verdwijnen soms na verloop van tijd weer, of worden slechts gebruikt door een kleine groep gebruikers.

Het doel van de monitor is de inzet van e-health in kaart te brengen en hieruit lessen te trekken hoe e-health toepassingen gestimuleerd kunnen worden. Daarom zal deze monitor worden uitgevoerd in de vorm van een lerende evaluatie. Er zal inzicht worden gegeven in de voortgang van de transitie van reguliere zorg naar een combinatie van ‘traditionele’ en digitale zorg (blended care). Verder zullen de effecten hiervan op kwaliteit en organiseerbaarheid van zorg, regie van de patiënt, preventie en arbeidsmarktvraagstukken in kaart worden gebracht.

E-healthmonitor 2021-2023

Zie ook: Stand van zaken e-health 2020


bron: Rijksoverheid

Van onze partners

Cursus: werken aan een privacybewuste organisatie

→ Lees meer

Opleiding Privacy in het sociaal domein - 3 daags

→ Lees meer

Privacy in de zorg

→ Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over privacy, cybersecurity en data. Abonneer op onze gratis nieuwsbrief.

Abonneer