Digitale Transformatie

28-11-2019

A&O fonds Gemeenten heeft een tweedelig onderzoek gepubliceerd over de digitale transformatie, en de rollen die nieuwe en slimme technieken spelen binnen gemeenten.

De snelle technologische vooruitgang is aanleiding voor discussie over de gevolgen voor de werkgelegenheid en de kwaliteit van arbeid. A+O fonds Gemeenten heeft om die reden in het najaar van 2017 en voorjaar 2018 het onderzoek Digitale Transformatie laten uitvoeren. In de eerste plaats om zicht te krijgen op de impact die deze technologische ontwikkelingen hebben op de gemeentelijke organisatie en de gevolgen daarvan voor de kwantiteit en kwaliteit van arbeid. In de tweede plaats om gemeenten te adviseren over hoe zij op deze gevolgen kunnen anticiperen.

Het onderzoek bestaat uit twee delen. Deel 1 van het onderzoek beslaat de relatie tussen gemeentelijke organisaties en digitale technologie, de impact van technologie op de kwantiteit en kwaliteit van arbeid en adviezen voor gemeenten.

Deel 2 van het onderzoek gaat dieper in op de digitale transformatie en welke nieuwe slimme technologie├źn hun weg vinden naar gemeenten, wat daarvan de impact is op gemeentelijke organisaties, processen en werk, en welk handelingsperspectief gemeenten hebben om op deze veranderingen te anticiperen.

Deel 1: Onderzoek naar de impact van technologie op arbeid in gemeenten

Deel 2: Studie naar de wijze waarop gemeenten innoveren met digitale technologie en hoe zij kunnen anticiperen op de gevolgen voor werk


Deze publicatie is ook te vinden in het dossier Digitale Transformatie

bron: A&O fonds Gemeenten

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over privacy, cybersecurity en data. Abonneer op onze gratis nieuwsbrief.

Abonneer