Rapport: Children and the Data Cycle; Rights and Ethics in a Big Data World

01-11-2017

Onderzoekers van Unicef hebben een rapport gepubliceerd over kinderrechten, de ethiek rondom het vergaren van persoonlijke informatie van kinderen en de link naar de steeds meer aanwezige digitale wereld.

Een op de drie internetgebruikers is minderjarig. Er is echter weinig kennis over hoe kinderrechten en ethiek rondom het vergaren van persoonlijke informatie van kinderen vertalen naar een online omgeving.

De onderzoekers van het rapport concluderen onder meer dat meer aandacht moet worden besteed aan de vertaling van kinderrechten en ethiek naar een online omgeving, en verbeterde discours tussen belanghebbenden in big-data en verantwoordelijken voor de rechten van een kind.

Klik op onderstaande link om het volledige rapport te bekijken.

→ Download

Van onze partners

Masterclass Privacy: the next step

→ Lees meer

Incompanymogelijkheden

Privacyweb biedt ook de mogelijkheid om de verschillende onderwerpen als incompanyworkshop/cursus te organiseren, in samenwerking met de deskundige docenten van de Berghauser Pont Academy.
Hierbij staat de kennisbehoefte van uw medewerkers centraal. U krijgt een uniek programma toegespitst op uw wensen.
Lees meer

Wilt u snel antwoord op uw vraag?
Hanna Rab (junior uitgever) informeert u graag over de mogelijkheden. Zij is te bereiken via tel. 020 - 8200 908 en e-mail hanna@berghauserpont.nl.

Privacy op de werkvloer

→ Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over privacy, cybersecurity en data. Abonneer op onze gratis nieuwsbrief.

Abonneer