Artikel 29-werkgroep publiceert richtlijnen over toestemming en transparantie

14-12-2017

De artikel 29-werkgroep, waar alle nationale toezichthouders in vertegenwoordigd zijn, heeft nieuwe richtlijnen gepubliceerd over toestemming en transparantie. Deze richtlijnen zijn open voor consultatie, het publiek kan tot 23 januari reageren op de publicaties.

Met de komst van de Algemene verordening gegevensverwerking(AVG) worden adviezen en richtlijnen aangepast. Inmiddels heeft de Artikel 29-werkgroep meerdere richtlijnen gepubliceerd. Vorige week publiceerde ze nog aanvullende informatie over BCR's (bindende bedrijfsvoorschriften). Door middel van de richtlijnen geeft de Artikel 29-werkgroep uitleg over begrippen en geeft ze aan hoe ze bepaalde termen hanteert bij haar toezichtsactiviteiten.

Bekijk de richtlijnen van de Artikel 29-werkgroep:
Guidelines on Consent under Regulation 2016/679, wp259 (let op: Engelstalige inhoud)

Van onze partners

Privacy voor finance professionals

→ Lees meer

Magazine: Privacy en de gemeente

→ Lees meer

Incompanymogelijkheden

Privacyweb biedt ook de mogelijkheid om de verschillende onderwerpen als incompanyworkshop/cursus te organiseren, in samenwerking met de deskundige docenten van de Berghauser Pont Academy.
Hierbij staat de kennisbehoefte van uw medewerkers centraal. U krijgt een uniek programma toegespitst op uw wensen.
Lees meer

Wilt u snel antwoord op uw vraag?
Hanna Rab (junior uitgever) informeert u graag over de mogelijkheden. Zij is te bereiken via tel. 020 - 8200 908 en e-mail hanna@berghauserpont.nl.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over privacy, cybersecurity en data. Abonneer op onze gratis nieuwsbrief.

Abonneer