Artikel 29-werkgroep publiceert omnummertabel BCR's

12-12-2017

De Artikel 29-werkgroep, waarin alle nationale toezichthouders verzameld zijn, heeft een document gepubliceerd met daarin een referentietabel. Deze tabel geeft aan op welke punten de Binding Corporate Rules (BCR's) aangepast moeten worden willen ze voldoen aan de komende Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

In een BCR geeft een organisatie aan hoe en onder welke voorwaarden ze persoonsgegevens met dochter of zustermaatschappijen buiten de Europese Unie deelt. Een BCR moet worden goedgekeurd door de nationale toezichthouder. De gepubliceerde documenten passen de Working documents 153 en 195 aan. Wijzigigen betreffen het aanpassen van de terminologie, het aansluiten van de inhoud van een BCR op de AVG en welke elementen in de aanvraag aan de toezichthouder horen.

Bekijk de documenten van de Artikel 29-werkgroep:
Working Document setting up a table with the elements and principles to be found in Binding Corporate Rules (let op: Engelstalige inhoud)
Working Document setting up a table with the elements and principles to be found in Processor Binding Corporate Rules (let op: Engelstalige inhoud)

Van onze partners

Magazine: Privacy en de gemeente

→ Lees meer

Privacy voor finance professionals

→ Lees meer

Privacy-aspecten in fusies en overnames in vogelvlucht

→ Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over privacy, cybersecurity en data. Abonneer op onze gratis nieuwsbrief.

Abonneer