Security Officer Projecten

Security Officer Projecten

P-Direkt

Functieomschrijving

In de afgelopen jaren is de aandacht voor security sterk gegroeid. Toch komt het nog te vaak voor dat overheidsprojecten struikelen over beveiliging of privacy. Daarom zoeken wij een ervaren security officer die ons helpt om de security en privacy in projecten te borgen. Voor P-Direkt, met een groeiend taakgebied en een schatkamer aan informatie, is security enorm belangrijk. De veelheid aan ontwikkelingen en de complexiteit van onze omgeving maken van de functie security officer projecten een mooie uitdaging.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een ervaren security officer. De meeste aandacht gaat naar de security en privacy in de P-Direkt projecten. Je vervult voor de projecten zowel een CISO-rol als die van privacy officer (PO). Je werkt nauw samen met de CISO en PO voor de reguliere dienstverlening en treedt op als hun vervanger. De projecten bij P-Direkt zijn heel divers. Het kan gaan om wijzigingen uit een CAO of klantwensen die moeten worden vertaald naar onze systemen en processen. Andere wijzigingen gaan over nieuwe technieken of interfaces die we gaan gebruiken. Voor deze functie is het belangrijk dat je affiniteit hebt met ict.

Wat ga je doen?

 • Je ondersteunt projectleiders, programmamanagers en opdrachtgevers op het gebied van security en privacy. Jij bent die kundige en fijne sparringpartner die graag de handen uit de mouwen steekt. Je ondersteunt en ontzorgt hen in de afstemming met externe toezichthouders en belanghebbenden zoals Privacy Officer Rijk, departementale CISO’s en de Groepsondernemingsraad Rijk.
 • Je zorgt ervoor dat duidelijk is wanneer onderzoeken als Data Protection Impact Assessment (DPIA), BIO Quick Scans of BIO FIT-GAP nodig zijn. Je rol in deze onderzoeken kan variëren: regisseur, adviseur, begeleider of je voert de werkzaamheden zelf uit.
 • Jij zorgt dat de producten uit de projecten voldoen aan alle eisen op het gebied van security en privacy. Voor jou is het ook duidelijk wat er ontbreekt en waarom.
 • Je neemt het voortouw bij het implementeren en uitbouwen van risicomanagement binnen onze projecten. Je zorgt voor helder beleid en duidelijke kaders. Waar nodig ontwikkel je hulpmiddelen en geef je trainingen en voorlichting.
 • Op basis van risicoanalyse bewaak je dat we voldoen aan wetgeving en normen op het gebied van security en privacy.
 • Je helpt bij het creëren van awareness voor security en privacy binnen onze organisatie.
 • Je bent medeauteur van het P-Direkt informatiebeveiligingsbeleid en het security jaarplan.

Functie-eisen

Wat breng je mee?

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau.
 • Aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van informatiebeveiliging, privacy en risicomanagement en minimaal 2 jaar relevante werkervaring. Kennis van de hierbij relevante regelgeving als de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) en Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).
 • Tenminste een van de volgende certificeringen: CISM, CISPP, CCSP, C-CISO, CIPM en/of CIPP/e.
 • Bij voorkeur kennis van de actuele stand van zaken en mogelijkheden van ICT, kennis van security by design en privacy by design.
 • Kennis en ervaring op het gebied van projectmatig werken en projectmanagement, bij voorkeur in een omgeving waar systeemontwikkeling plaatsvindt.
 • Het is een pré als je ervaring hebt opgedaan met een Governance, Risk & Compliance (GRC-) tool op het gebied van informatiebeveiliging en privacy
 • Hands-on mentaliteit, goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Goed kunnen samenwerken met verschillende disciplines op verschillende niveaus, kunnen overtuigen.
 • Analytisch, initiatiefrijk, omgevingsbewust, integer.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 12

Maandsalaris: Min €3.842 – Max. €5.710 (bruto)

Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd

Minimaal aantal uren per week: 32

Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Digitaal solliciteren

P-Direkt nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Solliciteer

Vacatureinformatie

FUNCTIEGEBIED:

Informatiebeveiliging | Security


OPLEIDING:

HBO | WO


BRANCHE:

Overheid


PROVINCIE:

Zuid-Holland


FUNCTIE:

Security Officer Projecten


PLAATS:

Den Haag


ORGANISATIE:

Rijksoverheid


DIENSTVERBAND:

32 - 36 uur


STARTERSFUNCTIE:

Nee


Terug naar overzicht