In Beweging

In de rubriek ‘In Beweging’ houden wij u op de hoogte van promoties, onderzoeken en carrièrestappen
binnen het sociaal domein. Bent u ook in beweging? Laat het ons weten!

Annelies Magnin is per november 2018 werkzaam als privacy officer en coördinator van het privacy team bij gemeente Leiden

Voorheen werkte Magnin bijna drie jaar lang als functionaris voor de gegevensbescherming bij Europe Compliance. Bij gemeente Leiden zal Magnin de rol van coördinator vervullen. Zij is het eerste aanspreekpunt als het gaat om de bescherming van persoonsgegevens en de afhandeling van datalekken. Tevens adviseert Magnin het management, bestuur en collega's omtrent de omgang met persoonsgegevens.

Per november 2018 is Claudia Jethoe privacy officer bij de Erasmus Universiteit Rotterdam

Na jarenlang als jurist en adviseur te hebben gewerkt, begon Jethoe zich steeds meer bezig te houden met privacykwesties. Begin 2018 ging zij dan ook aan de slag als functionaris voor de gegevensbescherming bij Thuiszorg Het Centrum. Inmiddels functioneert Jethoe als privacy officer bij de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Liese-Rixt Bielars is sinds november 2018 werkzaam als senior legal advisor bij DBO Nederland

Liese-Rixt Bielars-Klarenbeek is sinds 1998 werkzaam in verschillende juridische disciplines, zoals contractrecht, bankrecht en compliance. Sinds halverwege 2011 was Rixt Bielars werkzaam bij Achmea, onder anderen als privacy & compliance officer. Bij BDO Nederland gaat zij aan de slag als Senior Legal Advisor.

Op 30 november 2018 is Daniel Mohammadi Senejohnny aan de Rijksuniversiteit Groningen gepromoveerd tot doctor

Voor zijn promotieonderzoek Resilience of coordination networks: data availability and integrity onderzocht Mohammadi Senejohnny de uitdaging van het ontwerpen van protocollen voor coördinatie over digitale communicatiekanalen, die bestand zijn tegen datagebrek en foutieve data. Mohammadi Senejohnny gaat nu aan de slag als consultant bij Accenture.

Marta Hovanesian zal per 1 jaunari 2019 als advocate aan de slag gaan bij Morrison & Foerster

Sinds 2015 was Hovanesian werkzaam bij Ten Holter Noordam advocaten, waar zij zich als advocate specialiseerde in Handels- en Contractenrecht, specifiek Privacy en IT. Vanaf 1 januari 2019 zal zij de overstap maken naar Morrison & Foerster. Hovanesian zal zich daar aansluiten bij het Privacy + Data Security team.

Mahdi Alizadeh is maandag 19 november 2018 aan de Technische Universiteit Eindhoven gepromoveerd tot doctor

Voor zijn proefschrift Auditing of User Behavior - Identification, Analysis and Understanding of Deviations heeft Alizedah onderzocht hoe veiligheidsmechanismen die zijn gericht op het beveiligen van grote hoeveelheden gegevens, eruit moeten zien in dynamnische omgevingen zoals de gezondheidszorg. Dynamiek vraagt om flexibiliteit, maar flexibiliteit vergroot de kans op misbruik. Auditing mechanismen zijn volgens Alizadeh de oplossing.

Paul van der Laken is afgelopen vrijdag 9 november 2018 aan de Tilburg University gepromoveerd tot doctor

Door meer gebruik te maken van data, statistische en kwantitatieve analyse, exploratieve en voorspellende modellen, kan het personeelsmanagement in de onderneming worden verbeterd. Dat stelt Van der Laken in zijn proefschrift Data-driven Human Resources Management: The rise of people analytics and its application to expatriate management. Op vrijdag 9 november promoveerde hij aan de Tilburg University tot doctor.

Sinds 18 oktober 2018 is Thomas Kriense als advocaat IE en Privacyrecht verbonden aan Blenheim Advocaten

Sinds zijn afstuderen in 2018 heeft Kriense zich bij verschillende advocatenkantoren en een juridische organisatie beziggehouden met het auteursrecht, merken- en modellenrecht en handelsnaamrecht. Omdat privacy en de omgang met persoonsgegevens steeds belangrijker worden, zal Kriense zijn aandacht bij Blenheim ook richten op het Privacyrecht en ICT-recht.

Artem Grotov is op 7 november 2018 aan de Universiteit van Amsterdam gepromoveerd tot doctor

Het gebruik van geobserveerde interacties tussen gebruikers en zoekmachines kan helpen de zoekmachines te optimaliseren. In het proefschrift Optimizing Web Search Engines with Interactions, onderzoekt Grotov hoe dit precies in zijn werk gaat. Afgelopen woensdag 7 november verdedigde Gortov zijn proefschrift, waarna hij is gepromoveerd tot doctor.

Op 1 november 2018 is Mehdi Dastani aan de Universiteit Utrecht benoemd tot Hoogleraar Intelligente Systemen aan de Universiteit Utrecht

Dastani's onderzoek richt zich op formele en computationele technieken in de kunstmatige intelligentie. Met zijn benoeming wordt Dastani ook programmaleider van het masterprogramma Artificial Intelligence. Hij zal daarnaast ook een rol spelen in de coördinatie van het bachelorprogramma Kunstmatige Intelligentie.