Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Zoetermeer stelt openbare data online beschikbaar

De gemeente Zoetermeer stelt openbare data (informatie) voor iedereen beschikbaar via een open data portaal. Het doel van het online portaal is om de informatievoorziening naar bewoners en ondernemers te vergroten en om innovatie te stimuleren.

Gemeente Zoetermeer 21 januari 2019

Wethouder Paalvast (Dienstverlening) stelt dat openbare informatie laagdrempelig toegankelijk hoort te zijn voor alle inwoners van Zoetermeer. Dit online portaal helpt hierbij en draagt bij aan een transparante overheid.

Open data is informatie die voor iedereen op te vragen is. Deze informatie is rechten vrij en door de gemeente verzameld en betaald. Zo is er onder andere informatie op te vinden over de locaties van mindervalide parkeerplekken en stembureaus, over de aard en omvang van meldingen openbare ruimte, en over bedrijventerreinen en monumenten.

De landelijke open data standaarden zijn een initiatief van VNG Realisatie om aansluiting en uitwisseling van data door gebruikers makkelijker te maken. Voor het publiceren van nieuwe data wordt de data getoetst op privacy gevoeligheid en kwaliteit.

Dit artikel is ook te vinden in het dossier Big Data

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.