Menu

Filter op
content
Data&Privacyweb

0

Yourhosting: reset e-mailwachtwoorden na mogelijk datalek

Hostingprovider Yourhosting uit Zwolle heeft wegens een mogelijk datalek de wachtwoorden van e-mailaccounts gereset.

Informatiebeveiliging Nederland 20 februari 2020

“Afgelopen weekend is gebleken dat een onbevoegd persoon via een hack mogelijk toegang heeft gekregen tot onversleutelde inloggegevens. De hacker heeft cryptomunten geëist. Wij onderhandelen niet met hackers en we geven dan ook geen gehoor aan de eis”, aldus de provider.

Voorzorg

Omdat de hostingprovider niet weet welke e-mailadressen mogelijk zijn gecompromitteerd, heeft deze besloten een aantal e-mailwachtwoorden uit voorzorg te resetten. “Hierdoor zijn de mogelijk buitgemaakte gegevens onbruikbaar geworden. Het onderzoek naar de toedracht is ondertussen in volle gang”, laat de hostingprovider weten. Er is melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens van een mogelijk datalek.

Onversleuteld

Laat Yourhosting heeft ook laten weten dat wachtwoorden onversleuteld werden bewaard om bepaalde manieren voor inloggen van e-mailclients mogelijk te maken. “Veel klanten maken gebruik van oude protocollen. Dat is ook de reden waarom we ervoor hebben gekozen dit zo te laten staan.” Naar aanleiding van het mogelijke datalek heeft Yourhosting besloten om de authenticatielaag te verwijderen, zodat wachtwoorden niet meer onversleuteld worden bewaard.

Dit nieuwsbericht is ook te vinden in het dossier Datalek

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.