Vier aanhoudingen na grootschalig onderzoek online oplichting

10-07-2020

Na een grootschalig cyberonderzoek naar online oplichting hielden agenten dinsdag 7 juli vier Hagenaars aan die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij 29 oplichtingszaken. Bij huiszoekingen vonden agenten bijna twintigduizend euro aan cash geld.

Uit verschillende meldingen die bij de politie binnenkwamen, bleek dat een persoon via Marktplaats interesse toonde in goederen en vervolgens een nep tikkie-link verstuurde. Via deze link kwamen de verkopers op een website waar ze hun gegevens invulden. Hiermee kregen de oplichters toegang tot de rekeningen van de verkopende personen. Vanaf deze rekeningen werden daarna producten, zoals telefoons, gekocht bij verschillende webshops.

De vier aangehouden personen worden verdacht van betrokkenheid bij 29 van dit soort zaken. Het gaat om twee broers van 25 en 18 jaar oud, hun 43-jarige moeder en een 22-jarige vrouw. Zij komen allemaal uit Den Haag en zitten op dit moment nog vast.

Verdachten nog vast

Bij doorzoeking van de woningen van de verdachten namen agenten onder andere bijna twintigduizend euro aan cash geld, een scooter en vele telefoons in beslag. De recherche onderzoekt de zaak verder.


bron: Politie.nl

Van onze partners

Mindset van een hacker

→ Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over privacy, cybersecurity en data. Abonneer op onze gratis nieuwsbrief.

Abonneer