Verordening eIDAS van kracht gegaan

03-10-2018

Op 29 september 2018 is de eIDAS-verordening van kracht gegaan. Europese burgers en bedrijven moeten vanaf dat moment met Europees erkende inlogmiddelen kunnen inloggen bij publieke organisaties en private organisaties met een publieke taak. Deze verplichting geldt voor alle diensten waar gebruikers zich nu online kunnen identificeren met DigiD of eHerkenning.

Aansluiten op eIDAS

Het is op dit moment alleen mogelijk om aan de eIDAS-verordening te voldoen door middel van het aansluiten, via een eHerkenningsmakelaar, op koppelvlak 1.11. Via dit koppelvlak kunnen gemeenten de attributen uit Europa ontvangen en voldoen hiermee aan de eIDAsverordening. Meer informatie is te verkrijgen op de site van VNG Realisatie. Hier is ook een stappenplan opgenomen.

bron: VNG Realisatie

Van onze partners

Cursus: Privacyrecht en big-data in de publieke sector

Overheden maken steeds vaker gebruik van Big Data bij de uitoefening van hun publieke taak. Welke privacy-waarborgen moeten overheden bij Big Data-projecten inbouwen? En: wanneer leidt het toepassen van Big Data tot profilering en wat zijn de gevolgen daarvan? Leer hier alles over in deze cursus.

→ Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over privacy, cybersecurity en data. Abonneer op onze gratis nieuwsbrief.

Abonneer