Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

UWV lekt privégegevens van 2.400 cliënten

Een werknemer van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) heeft per ongeluk 96 werkzoekenden een verzendlijst toegezonden met daarop privégegevens van 2.400 cliënten. De verzendlijst bevat onder meer namen, telefoonnummers, geboortedata en burgerservicenummers van 2.400 cliënten uit Noord-Holland-Noord.

15 augustus 2018

Het UWV wilde 96 werkzoekenden informeren over de opzet van een netwerkcafé, maar bij het verzenden van de uitnodiging werd de verkeerde bijlage meegezonden. De uitkeringsinstantie betreurt het datalek en bevestigt in een reactie aan het Noordhollands Dagblad dat het om een menselijke fout gaat. De instantie heeft contact opgenomen met de ontvangers van de verzendlijst en hen verzocht de verzendlijst te verwijderen. Volgens Arjan Wijnker, woordvoerder van het UWV, hebben alle 96 ontvangers beloofd de lijst te verwijderen. “Maar we kunnen natuurlijk niet in hun computers meekijken of ze dit ook hebben gedaan.”

Gedupeerden hebben namens het UWV een excuusbrief ontvangen. Tevens is het datalek gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Volgens de woordvoerder van het UWV hoeven gedupeerden zich geen zorgen te maken over eventuele gevolgen van het datalek, zoals identiteitsfraude. “De informatie die wij per ongeluk hebben verstuurd, is daarvoor niet toereikend.”

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.