Urgent: Vervang voor 11 juli EV-certificaten van DigiCert

10-07-2020

Op 8 juli heeft DigiCert bekendgemaakt dat vanaf aanstaande zaterdag 11 juli 20:00 uur een deel van de DigiCert certificaten ongeldig worden verklaard. Het NCSC adviseert om zo snel mogelijk te inventariseren of uw organisatie gebruik maakt van een getroffen EV-certificaat en deze voor 11 juli te vervangen.

Continuïteit garanderen

DigiCert geeft aan dat er geen direct beveiligingsprobleem is met de EV-certificaten, maar om te voldoen aan de beveiligingseisen moeten de betreffende EV-certificaten op tijd ingetrokken en vervangen worden. Gebeurt dit niet, dan wordt het DigiCert EV-certficaat ongeldig en is bijvoorbeeld een website niet meer bereikbaar.

Wat kunnen organisaties doen?

Inventariseer of de organisatie gebruik maakt van DigiCert EV-certificaten. Indien dit wordt geconstateerd, zie het DigiCert bericht om te controleren of het gaat om een getroffen EV-certificaat. Doe dit tijdig aangezien de EV-certificaten aankomende zaterdag 11 juli om 20:00 uur verlopen.


bron: NCSC

Van onze partners

Inkoop Software (diensten)

→ Lees meer

Cursus: werken aan een privacybewuste organisatie

Na deze afwisselende en interactieve cursus kunnen deelnemers een privacybewustzijnsproces in hun eigen organisatie initiëren.

→ Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over privacy, cybersecurity en data. Abonneer op onze gratis nieuwsbrief.

Abonneer