Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Trump tekent wetsvoorstel: $1 miljard voor vervanging Huawei en ZTE Apparatuur

President Donald Trump heeft een wetsvoorstel ondertekend waarin $1 miljard wordt vrijgemaakt om kleine telecombedrijven te helpen bij het vervangen van apparatuur die is gemaakt door de Chinese bedrijven Huawei en ZTE. Dit blijkt uit een persbericht vanuit Washington, gepubliceerd op 12 maart 2020. De Amerikaanse overheid beschouwt de Chinese bedrijven als een veiligheidsrisico en heeft haar bondgenoten aangeraden om Huawei-materiaal in 5G-netwerken niet te gebruiken. Beide bedrijven ontkennen dat China hun producten gebruikt voor spionage.

VPN Gids 17 maart 2020

In een verklaring liet het Witte huis weten dat, “De regering zal niet riskeren dat de kritieke telecommunicatie-infrastructuur van Amerika wordt onderworpen aan bedrijven die worden beheerd door autoritaire regeringen of buitenlandse tegenstanders”.

Wet is gericht op kleine, landelijke telecomaanbieders

Het wetsvoorstel heeft vooral gevolgen voor kleine, landelijke bedrijven, omdat de grote Amerikaanse netwerkproviders geen gebruikmaken van de Chinese apparatuur. De wet beoogt dat kleine telecomaanbieders geld terug kunnen krijgen wanneer ze apparatuur verwijderen en vervangen die is gemaakt door organisaties waarvan verwacht wordt dat ze nationale veiligheidsrisico’s vormen.

Huawei reageert: “wet is poging om te repareren wat niet gebroken is”

Donald Morrissey, een woordvoerder van Huawei, zei dat de wet een “onrealistische poging was om te repareren wat niet gebroken” is en nadelig kan zijn voor consumenten. Huawei lijkt hiermee op te doelen dat er geen bewijs lijkt te zijn voor de spionage, dus dat vervanging niet nodig is. “Deze wetgeving blijft aanzienlijk ondergefinancierd, zal langer duren dan voorzien om te vervullen en zal sommige klanten van Huawei in gevaar brengen” laat Morrissey weten.

Dit nieuwsbericht is ook te vinden in de dossiers ePrivacy en Informatiebeveiliging

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.