Podcast: Hoe houden wij het internet- en e-mailverkeer veilig?

31-08-2020

Het ECP (Platform voor de InformatieSamenleving) heeft de podcast ‘Hoe houden wij het internet- en e-mailverkeer veilig?’ online gezet. In de podcast gaat het ECP in gesprek met het Nederlandse Internet Governance Forum (NL IGF) en Platform Internetstandaarden over de vraag wat de overheid en digitale partijen kunnen doen om de online veiligheid te vergroten.

Internetstandaarden

Tijdens de coronacrisis werken veel mensen vanuit huis. Hierdoor neemt internetcriminaliteit in hoog tempo toe. Het aantal phishing– en spoofingacties stijgt exponentieel. Het implementeren van internetstandaarden maakt een deel van het werk van internetcriminelen onmogelijk. Internetstandaarden zijn onderlinge afspraken die overheden en organisaties wereldwijd met elkaar maken over de kwaliteits– en veiligheidseisen waaraan internetverbindingen moeten voldoen. Denk hierbij aan de kabels en ‘digitale stekkers’. Om een veilig internet te kunnen garanderen moeten deze overal hetzelfde zijn.

Podcast

In de podcast gaan Roos Kist (ECP), Michiel Steltman (DINL) en Gerben Klein Baltink (Platform internetstandaarden) in gesprek over het belang van internetstandaarden en hoe kamerleden kunnen bijdragen aan een veilig internet en e-mailverkeer. Beluister hieronder de podcast.

bron: Digitale Overheid

Van onze partners

Vergadersoftware: Beveiliging en Privacy

→ Lees meer

Cursus: werken aan een privacybewuste organisatie

→ Lees meer

Inkoop Software (diensten)

→ Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over privacy, cybersecurity en data. Abonneer op onze gratis nieuwsbrief.

Abonneer