Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Persoonsgegevens Duitse politici gelekt via Twitter

Hackers hebben via Twitter bestanden en persoonsgegevens van Duitse politici, beroemdheden en journalisten openbaar gemaakt. Dat heeft de Duitse regering bevestigd.

7 januari 2019

Nieuws

Onder de gelekte persoonsgegevens zijn telefoonnummers en adres- en betaalgegevens van leden van het Duitse parlement, regionale parlementen en het Europese parlement. De gegevens zijn afkomstig uit documenten als rekeningen, brieven, e-mails en chatgesprekken van politici.

De documenten en gegevens werden al sinds eind 2018 gedeeld op een Twitter-account dat sinds 2017 bestaat. Het datalek werd echter pas enkele dagen geleden opgemerkt, nadat rond Kerst dagelijks gegevens openbaar werden gemaakt. De meest recente gegevens die door het lek naar buiten zijn gekomen, stammen uit oktober 2018.

Mogelijk is de gepubliceerde data afkomstig van gehackte e-mailaccounts, maar de precieze oorzaak van het lek en de personen achter het Twitter-account zijn nog niet bekend. De Duitse ICT-veiligheidsdienst (BSI) doet daar nog onderzoek naar.

Dit artikel is ook te vinden in het dossier datalek

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.