Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Online tool Polisis analyseert privacyvoorwaarden

Onderzoekers van verschillende Europese en Amerikaanse universiteiten hebben een online tool gecreëerd die helpt de privacyvoorwaarden van een website of app begrijpelijk te maken. In zo’n dertig seconden beoordeelt Polisis (een afkorting voor Privacy Polisis Analysis) de privacyvoorwaarden van een website of app en vat dit samen in een eenvoudig te begrijpen tekst en handige infographics die precies laten zien wat je als bezoeker/gebruiker moet en wilt weten.

20 februari 2018

Academici van de Technische Universiteit van Lausanne, de universiteit van Wisconsin en de universiteit van Michigan hopen gebruikers met Polisis meer inzage te geven in de privacyvoorwaarden van websites en apps. Door middel van tekst en beeld worden gebruikers geïnformeerd over welke informatie tijdens een sessie wordt verzameld, waar de informatie mogelijk naar wordt verzonden en welke mogelijkheden door de websites en apps zelf worden geboden om te voorkomen dat persoonlijke informatie wordt verzameld en verstuurd.

De online tool Polisis is beschikbaar als website, maar ook als extensie voor de meest populaire webbrowsers. Vooralsnog kunnen enkel Engelstalige websites en apps worden beoordeeld. Naast Polisis is het team van onderzoekers ook verantwoordelijk voor Pribot, een chat interface waar een computer vragen beantwoord over privacyvoorwaarden.

Klik hier om naar de online tool Polisis te gaan.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.