Nieuw programma helpt Zuid-Hollandse cybersecurity-bedrijven de grens over

07-10-2019

De provincie Zuid-Holland en de gemeente Den Haag stellen geld beschikbaar om Zuid-Hollandse cybersecurity-bedrijven te ondersteunen bij hun internationale ambities.

Cybersecurity is een internationaal concurrerende markt met technologische ontwikkelingen die razendsnel gaan. In Zuid-Holland zit veel kennis en innovatie op dit gebied, maar veel bedrijven moeten over de landsgrenzen heen kijken om verder te kunnen groeien. De provincie Zuid-Holland en de gemeente Den Haag stellen daarom geld beschikbaar voor een programma dat hen hierbij zal helpen. Zo kunnen zij koploper blijven op het gebied van cyberveiligheid én tegelijk een bijdrage blijven leveren aan onze regionale economie. InnovationQuarter, de ontwikkelingsmaatschappij van de provincie, zal dit programma uitvoeren.

Gezamenlijke aanpak

Zakendoen over de grens heen vraagt een andere aanpak dan zakendoen in eigen land. Van wetgeving tot taalbarrières en culturele verschillen; het kan een obstakel vormen bij het betreden van nieuwe markten. Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra (Economie en Innovatie): Het is voor individuele bedrijven moeilijk om de stap naar de buitenlandse markt te maken. Dat is gemakkelijker als je de krachten bundelt. Met dit programma hopen we dat te bereiken.”

One Conference

De investering werd bekendgemaakt tijdens de One Conference, een internationaal cybersecurity-congres dat jaarlijks wordt gehouden. Het is de meest toonaangevende conferentie van Nederland en verbindt techneuten, experts, beleidsmakers en besluitvormers op een niet-commercieel, neutraal platform. De 'One Conference' is een initiatief van de Rijksoverheid en wordt, in samenwerking met de gemeente Den Haag, georganiseerd door het NCSC van het ministerie van Justitie en Veiligheid en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.


Dit nieuwsbericht is ook te vinden in het dossier Informatiebeveiliging

bron: Provincie Zuid-Holland

Van onze partners

Examentraining CIPM / Certified Information Privacy Manager

→ Lees meer

Cursus: werken aan een privacybewuste organisatie

Na deze afwisselende en interactieve cursus kunnen deelnemers een privacybewustzijnsproces in hun eigen organisatie initiëren.

→ Lees meer

Examentraining CIPP / E Certified Information Privacy Professional Europe

→ Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over privacy, cybersecurity en data. Abonneer op onze gratis nieuwsbrief.

Abonneer