Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Nep-verpleegkundige bekeek patiëntendossiers Jeroen Bosch Ziekenhuis

Een 24-jarige ongekwalificeerde man heeft dertien dagen gewerkt als verpleegkundige in het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in ’s-Hertogenbosch. Gedurende deze periode zag hij tientallen patiëntendossiers in.

Informatiebeveiliging Nederland 10 juni 2020

Hoeveel dossiers de man heeft ingezien, wordt momenteel onderzocht, heeft een woordvoerdster van JBZ laten weten tegenover het dagblad BN DeStem. Op 18 mei is de man aangehouden door de politie. Het JBZ maakte vorige week bekend aangifte gedaan te hebben. Het Openbaar Ministerie is een strafrechtelijk onderzoek gestart.

Corona

Wegens de coronacrisis hanteerde de zorg op landelijk niveau lagere eisen om personeelstekorten op te vangen. “In deze periode heeft korte tijd iemand in het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) gewerkt als verpleegkundige die misbruik heeft gemaakt van deze versoepeling en niet voldoende was gekwalificeerd”, heeft het ziekenhuis laten weten.

Geen diploma’s

Het JBZ benadrukt dat uit toetsen leek alsof de man voldoende kennis en vaardigheden had om als verpleegkundige te werken. Hij beweerde een passende opleiding afgerond te hebben. De benodigde diploma’s heeft hij echter nooit laten zien, ook niet nadat het ziekenhuis daar herhaaldelijk om had gevraagd. Vaste JBZ-medewerkers merkten op dat de man niet voldeed, wat uiteindelijk tot het ontslag van de nep-verpleegkundige heeft geleid.

Dit nieuwsbericht is ook te vinden in het dossier Privacy in de zorg

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.