Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Ministerie van EZK krijgt in 2019 vijf miljoen euro om in cybersecurity te investeren

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) krijgt in 2019 vijf miljoen euro ter beschikking om ondernemers te helpen met het verbeteren van hun eigen cyberweerbaarheid, veilige hard- en softwareproducten te bevorderen en cybersecurity-onderzoek te stimuleren. Dit staat in de nieuwe begroting van het ministerie van EZK.

19 september 2018

Een half miljoen euro zal worden geïnvesteerd in de bevordering van hard- en softwareproducten, waaronder Internet of Things apparaten. Eén miljoen euro gaat naar voorlichtingscampagnes op het gebied van cyberhygiëne en 3,5 miljoen euro zal worden ingezet voor het stimuleren van cybersecurity-onderzoek.

In de eerder dit jaar gepubliceerde Roadmap Digitaal Veilige Hard- en Software worden de lijnen geschetst waarlangs de komende jaren wordt gewerkt om veilige hard- en softwareproducten te bevorderen. In 2019 zal worden ingezet op een voorlichtingscampagne cyberhygiëne, waarmee burgers en bedrijven worden gewezen op het belang van digitale veiligheid en het bevorderen van veilige hard- en softwareproducten, zoals Internet of Things apparaten.

De Europese Richtlijn Netwerk- & Informatiebeveiliging zal in 2019 worden geïmplementeerd, waardoor digitale dienstverleners een meldplicht krijgen voor ict-incidenten, alsmede een zorgplicht. Tevens is sinds 2018 2,5 miljoen euro beschikbaar voor een Digital Trust Center, dat ondernemers helpt veilig digitaal te ondernemen.

Het kabinet heeft totaal structureel 95 miljoen euro beschikbaar gesteld voor cybersecurity. De begroting voor cybersecurity zal per jaar oplopen, naar verwachting zal het in 2021 gaan om een bedrag van negen miljoen.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.