Meer dan 10.000.000.000 gecompromitteerde accounts op Have I Been Pwned

29-07-2020

De zoekmachine Have I Been Pwned heeft op 18 juli de grens van tien miljard gelekte accounts overschreden.

Op deze website van de Australische beveiligingsonderzoeker Troy Hunt kunnen mensen controleren of hun e-mailadres voorkomt in gelekte databases.

Datalekken

Wanneer Hunt een datalek ontdekt, voegt hij dit toe aan Have I Been Pwned. Gebruikers kunnen nagaan of ze kwetsbaar zijn, zodat ze actie kunnen ondernemen. De website bevat informatie over de gelekte gegevens waaronder e-mailadressen en wachtwoorden. Het aantal unieke e-mailadressen betreft ongeveer de helft van het aantal geïndexeerde accounts, laat Hunt via Twitter weten. Eén e-mailadres kan in verscheidene datalekken voorkomen.

Internetbrowser en wachtwoordbeheerder

Gebruikers hebben op de site ook de mogelijkheid om hun e-mailadres achter te laten. Wanneer hun mailadres aan een nieuw lek wordt gekoppeld, ontvangen zij hierover een bericht. Have I Been Pwned is tevens geïntegreerd in uiteenlopende andere producten, waaronder de internetbrowser Mozilla en wachtwoordbeheerder 1Password.

In Nederland biedt onder andere de politie vergelijkbare zoekmachines aan als Have I Been Pwned, waarmee mensen kunnen controleren of hun gegevens zijn gestolen.


Dit nieuwsbericht is ook te vinden in het dossier Datalek

bron: Informatiebeveiliging Nederland

Van onze partners

Incompanymogelijkheden

Privacyweb biedt ook de mogelijkheid om de verschillende onderwerpen als incompanyworkshop/cursus te organiseren, in samenwerking met de deskundige docenten van de Berghauser Pont Academy.
Hierbij staat de kennisbehoefte van uw medewerkers centraal. U krijgt een uniek programma toegespitst op uw wensen.
Lees meer

Wilt u snel antwoord op uw vraag?
Hanna Rab (junior uitgever) informeert u graag over de mogelijkheden. Zij is te bereiken via tel. 020 - 8200 908 en e-mail hanna@berghauserpont.nl.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over privacy, cybersecurity en data. Abonneer op onze gratis nieuwsbrief.

Abonneer