Exclusief magazine Privacyweb: Eén jaar AVG

03-06-2019

Op 25 mei 2018 werd de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht. Dat betekende dat in de hele Europese Unie dezelfde privacywetgeving ging gelden. Hoe staat het nu, een jaar later, met de implementatie en naleving van de AVG? Die vraag staat centraal in het magazine ‘Eén jaar AVG’, dat Privacyweb publiceert.

Het magazine bevat onder meer een interview met Aleid Wolfsen, voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en vicevoorzitter van de European Data Protection Board, over twaalf maanden AVG en de veranderende rol van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

Lokke Moerel kijkt in een interview met een kritische blik naar handhaving van de AVG in het afgelopen jaar. Ze blikt ook vooruit op de toekomstige rol die volgens haar voor toezichthouders, fabrikanten en consumenten is weggelegd in het beschermen in privacybescherming.

Privacyspecialisten buigen zich in het magazine bovendien over vraagstukken als: Is privacy een individueel recht of een publiek belang? Baseren organisaties hun toestemming om data te verwerken op de juiste grondslagen? Is de definitie van privacy toe aan vernieuwing? Wordt Google voldoende aangepakt, of juist te hard?

Tot slot bevat het magazine een praktische greep uit de belangrijkste jurisprudentie omtrent de AVG.

Magazine: Eén jaar AVG

Van onze partners

Privacy op de werkvloer

→ Lees meer

Handboek DPIA's

→ Lees meer

Datalekken voor bedrijfsjuristen

→ Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over privacy, cybersecurity en data. Abonneer op onze gratis nieuwsbrief.

Abonneer