Keuzehulp privacy videobellen gebaseerd op voorwaarden leveranciers

17-04-2020

De informatie in de Keuzehulp privacy videobellen van de Autoriteit Persoonsgegevens is gebaseerd op informatie die de leveranciers van de vergadersoftware op hun websites hebben staan. De Nederlandse toezichthouder heeft geen technisch onderzoek gedaan naar de correctheid van de informatie en gaat ervan uit dat wat in de voorwaarden op de websites staat klopt. Dit liet AP-voorzitter Aleid Wolfsen afgelopen donderdag weten in een gesprek met BNR Radio.

Begin deze week publiceerde de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) de Keuzehulp privacy videobellen. Aan de hand van het document kunnen organisaties bepalen welke vergadersoftware voor hen het meest geschikt is. Tijdens een kort interview met BNR Radio gaf Aleid Wolfsen, voorzitter van de AP en vicevoorzitter van de European Data Protection Board (EDPB) echter aan niet zeker te weten of de informatie in het document klopt, omdat de AP het document heeft opgesteld aan de hand van informatie op de websites van de leveranciers.

Tegenover de journalist van BNR bevestigt Wolfsen dat de AP “ervan uit is gegaan” dat de informatie op die websites correct is. “Maar als mensen er nu tegenaan lopen dat wat in het document staat niet klopt en zij dus voor de gek worden gehouden, dan weet je niet goed waar je “ja” tegen hebt gezegd. Dan kun je bij ons dus ook een klacht indienen.”


Op 7 mei a.s. verzorgt Ruben Tienhooven het webinar ‘Vergadersoftware: Beveiliging & Privacy’.

Dit nieuwsbericht is ook te vinden in het dossier AVG en Informatiebeveiliging

bron: Redactie Privacyweb

Van onze partners

Inkoop Software (diensten)

→ Lees meer

Cursus: werken aan een privacybewuste organisatie

Na deze afwisselende en interactieve cursus kunnen deelnemers een privacybewustzijnsproces in hun eigen organisatie initiëren.

→ Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over privacy, cybersecurity en data. Abonneer op onze gratis nieuwsbrief.

Abonneer