Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Inzicht in de Europese ICT-standaarden

De Europese Commissie (EC) heeft haar ‘Rolling Plan for ICT Standardisation 2021’ (Engels) gepubliceerd, met de relevante ontwikkelingen rond ICT-standaardisatie. Van 5G, digitale toegankelijkheid en cybersecurity tot eHealth en robotica. Krijg snel overzicht per beleidsterrein.

Digitale Overheid 17 mei 2021

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Afspraken nodig

Voor een interne Europese markt en goede samenwerking zijn veel standaardisatie afspraken nodig. In het ‘Rolling Plan’ staan de standaardisatie-activiteiten op maar liefst 38 beleidsthema’s. Nieuw in deze editie zijn onder meer hoofdstukken over COVID-19 en circulaire economie.

Subsidie voor experts

De Europese Commissie wil meer Europese inbreng in de wereldwijde standaardisatie. Dat stimuleert ze onder andere met het StandICT.eu 2023 project, dat subsidie geeft aan ICT-standaardisatie-experts voor de totstandkoming van ICT-standaarden op de thema’s uit het plan. Het totale budget is 3 miljoen euro.

Over het plan

Vanuit Nederland is Forum Standaardisatie is actief betrokken bij de totstandkoming van het plan. Daar vindt u ook meer informatie over de Europese ontwikkelingen daarbij.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.